Karhuseura


KARHUSEURA: Kalenteri

Helmikuu 2018
MA TI KE TO PE LA  SU 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Tapahtumakalenteri


Pikakysely:
Millaisia ovat pandat Lumi ja Pyry?
Söpöjä
Asiallisia kavereita
Suurlähettiläitä
Propagandavälineitä
Eläinsuojelurikoksia
Poliittisia vankeja
Jotakin muuta
En osaa sanoa

Tulokset

Karhuhavainnot


KARHUHAVAINNOT
-kartta vuonna


Uusimmat havainnot:

25.12.  Mäntyharju
16.11.  Kokemäki
04.11.  Jyväskylä
29.10.  Espoo
27.10.  Tampere
22.10.  Vantaa
19.10.  Valkeala
16.10.  Kitee
13.10.  Ähtäri
07.10.  Rautjärvi
06.10.  Lieksa
02.10.  Punkaharju
02.10.  Punkaharju
02.10.  Simpele
02.10.  Simpele


Karhuhavainnot
kartalla
2017



Eniten havaintoja 2017:

Lieksa 6
Espoo 3
Heinola 3
Joensuu 3
Lappeenranta 3
Mäntyharju 3
Rovaniemi 3
Ruokolahti 3


Ilmoita havainnoistasi!
Ilmoita omista havainnoistasi ja merkitse ne karttaan:

► Näköhavainnot
► Liikenneonnettomuudet
► Vahingonteot
► Haaskat, raatelu- ja puremajäljet
► Jäljet
► Jätökset
► Pengotut kannot, muurahais- ja mehiläispesät
► Raapimis- ja repimisjäljet
► Äänihavainnot
► Talvi- tai makuupesät

Etsi ensin huolellisesti havaintopaikka kartalta. Lomakkeen lähetyksen jälkeen merkki tulee näkyviin välittömästi kartalle. Tieto havainnostasi leviää näin heti nopeasti eteenpäin.

Oman alueen riistakeskuksesta voi kysyä lisätietoa epäselvissä tapauksissa. Taajama-alueella tavatusta, vahinkoa aiheuttavasta tai toistuvasti häiriökäyttäytyvästä karhusta tulee ilmoittaa hätäkeskukseen.






Suurpetomäärät
(Luke):

Karhu 1980-2100
Ilves 2490-2560
Susi 150-180
Ahma 230-250

Karhumäärät aluettain (Luonnonvarakeskus, 13.4.2017):

Pohjois-Karjala 613-670
Etelä-Savo 237-265
Kainuu 212-245
Lappi 166-235
Pohjois-Savo 153-185
Keski-Suomi 135-155
Kaakkois-Suomi 125-155
Pohjanmaa 95-130
Oulu 98-125
Pohjois-Häme 45-60
Satakunta 9-17
Rannikko-Pohjanmaa 8-17
Etelä-Häme 8-15
Varsinais-Suomi 3-5
Uusimaa 3-5
Koko maa (vähintään ja enintään) 1910-2284
Koko maa (Luken arvio) 1980-2100

Luonnonvarakeskus (Luke) arvioi Suomen karhukannan olevan 1980-2100 yksilöä. Karhukanta on runsastunut verrattuna edelliseen vuoteen, etenkin itäisessä Suomessa, Oulussa, Pohjois-Hämeessä, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Merkkejä määrien vähentymisestä on Pohjanmaalla ja Kaakkois-Suomessa. (Lausunto 13.4.2017)