Karhuseura


KARHUSEURA: Kalenteri

Heinäkuu 2024
MA TI KE TO PE LA  SU 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Tapahtumakalenteri


Pikakysely:
Miten paljon välität karhuista?
Paljon
Kohtalaisesti
Vähän
Ei lainkaan
En osaa sanoa

Tulokset

Seuratoiminta


Vuonna 2000 perustettu Karhuseura harjoittaa ruohonjuuritasolla karhuaiheista tiedotus-, julkaisu- ja tutkimustoimintaa. Karhuseura on olemassa vain Internet -verkossa.

Karhujen oikeudet ja -suojelu
Eläinsuojelun osalta seura pyrkii edistämään karhulajien säilymistä, karhujen hyvinvointia, suojelua ja oikeuksien valvontaa. Karhuseura seuraa karhujen kohtelua eri puolilla maailmaa.

Karhukulttuuri ja -taide
Kulttuuriin ja taiteisiin liittyen Karhuseura on kiinnostunut karhuihin ja nalleihin liittyvästä kulttuurista: kirjallisuudesta, elokuvista, taiteesta ja musiikista. Karhuseura pyrkii tekemään tunnetuksi sekä nykyaikaista että menneiden aikojen karhukulttuuria.

Karhuperinne ja -usko
Ideologisesti Karhuseura on sitoutumaton. Karhuihin liittyy myös aatteellisuutta. Muinaisuskoisessa karhunpalvonnassa elvytetään vanhoja muinaistapoja, kansanuskoisia kultteja ja riittejä sekä kehitellään uusia nykyaikaan sopivia muotoja.

Luonnonsuojelu
Karhuseura suojelee karhujen itsensä lisäksi myös karhujen elinympäristöjä. Karhujen elinympäristöt ovat määrältään vähentyneet, kooltaan pienentyneet ja lisäksi vielä sirpaloituneet erilleen toisistaan. Karhujen asuinalueita uhkaavat ihminen, asutus, tiet ja metsätalous.

Ihmisensuojelu
Karhuseura toimii myös aatevapaasti luonnonmukaisen, monimuotoisen ihmisyyden puolestapuhujana, jotta ihmisyyden alkuperäinen, aito tarkoitus toteutuisi parhaalla mahdollisella tavalla. Pyrkimyksenä on luoda edellytyksiä hyvälle elämälle ja vaalia jo saavutettuja positiivisia aikaansaannoksia. Toisaalta toiminta tähtää ihmisluonnon peruuttamattoman saastumisen ehkäisemiseen taistelemalla epäterveiden piirteiden lisääntymistä vastaan. Karhuamme Oikeuksiamme -sivun teema on karhut ihmisten puolesta. Karhupelkojen hoitoa varten on olemassa Karhuklinikka.

Karhuamme Oikeuksiamme
Lue lisää ...

Karhuklinikka
Lue lisää ...