Lokakuu 2017

Mikä on karhussa tärkeintä Suomi 100 -juhlavuonna?
Karhu on ollut kansalliseläin vuodesta 1985.
Karhu on ollut pyhä eläin tuhansien vuosien ajan.
Karhu on ihmisen sukulainen mytologian mukaan.
Karhu on metsän kuningas taruston mukaan.
Karhu on suurin petoeläin Euroopassa.
Jokin muu

Karhumedia 2017

Ruotsin suurin salametsästysvyyhti oikeudessa

20.10.2017 Luulajan käräjäoikeus Pohjois-Ruotsissa on käsitellyt tällä viikolla suurta metsästysrikosjuttua. Syyttäjä vaati viidelle miehelle tuomioita mm. törkeistä metsästysrikoksista ja ampuma-aserikoksista. Syytteiden mukaan kaikkiaan neljä karhua, kolme ilvestä ja yksi ahma on tapettu Norrbottenissa. Syyttäjän päänäyttönä ovat poliisin esitutkinnassa tekemä pari kuukautta kestäneet syytettyjen kännyköiden salakuuntelu, kotietsinnöissä löydettyjen kännyköiden kuvat ja gps-laitteiden paikannustiedot. Jotkut syytetyt poseeraavat kaadetun verisen karhun kanssa ja jossakin kuvassa on ansavaijereihin tarttunut kuolleelta vaikuttava karhu. Syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Puolustusasianajajien mukaan syyttäjän näyttö on heikko. Yhden syytetyn pakastimesta löytyi nyljetty karhun pää ja häntä syytetään laittoman saaliin kätkemisestä. Syytetyn mukaan kallo löytyi metsästä ja unohtui pakastimeen. Syytetty on aiemmin työskennellyt petoeläinvalvonnassa. Luvattomien aseiden väitettiin löytyneen jätesäkkiin pakattuna metsästä. Syyttäjä vaatii kovia rangaistuksia. Päätekijälle vaaditaan viiden vuoden vankeusrangaistusta törkeistä metsästys- ja aserikoksista, myös kolmelle muulle vankeusrangaistuksia. Luulajan käräjäoikeus antaa jutussa ratkaisun ensi kuussa. (YLE Uutiset)