Kesäkuu 2017

En

Karhumedia 2017

Hunaja voi loppua

25.06.2017 Nyt alkaa mehiläishoitajille jännittävä aika. Viikot juhannuksen jälkeen määrittävät, kuinka hyvä hunajasadosta tulee. Kylmä sää ja karhujen vierailut huolestuttavat mehiläishoitajia. Kaksi viimeisintä kesää ovat olleet hunajasadoltaan niukkoja, syynä kesien kylmyys ja sateisuus. Huonoina kesinä hunaja on loppunut kaupan hyllyiltä kevättalvella. Juha Laihon 14 mehiläispesän tilalla Snappertunassa Raaseporissa vieraili karhu keväällä. - Illalla olin ulkona sulkemassa puutarhan porttia, kun kuulin, kuinka karhu ravisteli pesää, kertoo Juha Laiho, joka seisoi noin 30 metrin päässä karhusta. Karhu palasi takaisin kahtena yönä ja onnistui tuhoamaan kolme pesää, ennen kuin omistaja sai hankittua sähköaidan. - Karhu on tyhjentänyt mehiläispesiä ympäri Suomen, mm. Kirkkonummella ja Mäntsälässä, sanoo Suomen Mehiläishoitajat ry:stä Heikki Vartiainen. - Vaarana on, että karhut tottuvat etsimään ruokaa mehiläispesistä ja ne opettavat poikasensa tekemään samoin, Heikki Vartiainen sanoo. Itä-Uudellamaalla karhut ovat kasvava ongelma mehiläishoitajille. Porvoon seudulla karhu tuhosi noin 40 pesää syksyllä. Sigurd Wackströmin mielestä joko yksi tai kaksi karhua on muuttanut alueelle. - Karhut ovat älykkäitä eläimiä. Jos niillä on aikaa, ne voivat hyvinkin keksiä jonkin tavan hankkia hunajaa. Ne voivat kaivaa reiän aidan alitse tai kaataa puita, sanoo Heikki Vartiainen. (YLE Uutiset)

1 2 3 4 - Seuraava >>